Barnmats recept.

Här kommer två recept till!

Köttgryta:

200g nötkött (t ex grytbitar)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
minst 2 dl vatten
2 tsk saltfri buljong
1 lagerblad
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 morötter
2 potatisar
1 purjolök

Skala potatis och morot och dela i mindre bitar. Hacka löken och dela köttet i grytbitarna i mindre ca 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlöken.
Smält smöret i en gryta. Blanda i mjölet. Lägg i kött, potatis, morötter, lök och purjolök. Blanda om och häll på vattnet. Fyll på med vatten så att det precis täcker ingredienserna. Om du häller på mycket mer än 2 dl vatten så öka buljongmängden lite. Lägg i ett lagerblad och timjan.
Koka upp och låt koka på svag värme ca 40 minuter tills köttet blivit mört. Plocka ur lagerbladet. Mosa eller mixa till varfri konsistens.

Jag dubblade detta recept så att det blev många burkar att frysa in.
Kändes lika bra att göra det då denna maträtt tog lite längre tid att göra.
Men det var det värt för den blev riktigt god!

Fick även ett enkelt recept av Elin:

Köttfärsås:

Kokas ihop i några dl Vatten:

1 pressad vitlöksklyfta
400g köttfärs
1 hackad lök

Koka detta tills köttfärsen är klar.
Häll av det mesta av vattnet och blanda i en burk krossade tomater.
Mixa ihop till lagom konsistens.
Koka pasta och klipp den i små bitar och blanda ihop allt.

Jag slängde även i lite morötter som fick koka med i köttfärsen
Så blev det lite mer grönsaker i maten.




2012-03-20 | 13:01:51 | Allmänt | 2 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.


» Linda Boman

Dom verka äta mycket vitlök småkottarna :) Fast bäbismys är nog myyys ändå skulle jag tro :)

2012-03-21 // 08:32:49
» sonja

haha, vitlök luktar gott linda..=)

2012-03-21 // 13:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback